Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade grönsaker

Välj ut några av dina favoritgrönsaker till exempel zucchini, lök, chilifrukt eller svamp och grilla dem så att de får en härligt rökig smak. Därefter sveper du in grönsakerna i olivolja och vinäger och låter smakerna berikas i kylen. Smarrigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ev stora grönsaker i skivor. Blanda med 2 1/2 msk olja (för 4 port). Grilla i panna eller ugn. Salta och peppra väl.
  2. Varva grönsakerna i en väl rengjord glasburk tillsammans med oregano. Vispa ihop vinäger med olivolja. Häll över grönsakerna tills det täcker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg blandade grönsaker,t ex zucchini lök, chilifrukt, körsbärstomater, vitlök och svamp
  • 2 1/2 msk olja
  • 1 msk torkad oregano
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl vinäger
  • 3 dl olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?