Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade grönsaker

Bjud på underbara grillade grönsaker som fått ligga och marineras några timmar före de tillagas. Grilla eller woka blandningen av morot, sockerärter, zucchini, paprika och salladslök samt rödlök mjukt och krispigt. Servera direkt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden i en stor skål.
  2. Grönsaker: Skölj alla grönsaker. Skär paprikorna i avlånga bitar, zuccinin och purjon i cm-tjocka skivor och löken i bitar.
  3. Skala och skär morötterna diagonalt i bitar. Koka dem halvmjuka. Kyl genast under rinnande kallt vatten.
  4. Blanda ner grönsakerna i marinaden. Låt dem marinera minst ett par timmar.
  5. Grilla utan lock på en plåt eller i en wok över hög värme tills grönsakerna är mjuka och krispiga. Rör om några gånger.

För alla

Grillade grönsaker är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
Marinad
  • 4 msk olivolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl citronjuice (1 dl motsvarar ca 2 citroner)
  • 1 msk worcestersås
  • 2 msk örtsalt
Grönsaker
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön zucchini
  • 6 salladslökar
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 20 sockerärtor
Lägg till i inköpslistan