Marinaden med ingefära, sambal oelek och soja ger en asiatisk touch på kycklingen i det här receptet. Till detta serverar du sötpotatis och palsternacka som först tillagas i ugnen och sedan blandas med yoghurt kryddad med koriander. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
36 2012
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alexander
2021-01-28Lite extra kryddor och brysselkål gjorde susen 👍
Christina
2021-01-27Ingen av barnen tyckte om maten, varken kycklingen eller salladen. Däremot blev mannen, som inte ens tycker om kyckling, förtjust. Kycklingen blev perfekt. Skar ca 1-1,3 cm breda skivor och lät den marineras i ca 2 Tim före tillagning. Hällde över marinaden, som blev kvar i bunken, över kycklingen innan den åkte in i ugnen. La rotfrukterna på ens sidan plåten och sen kycklingen på andra. Använde bakplåtspapper.
Lena
2020-10-30Jättegott!!! Stekte dock kycklingen på spisen och tog lite mer matyogurth. Smakkombinationen var fantastisk.