Grillad kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

46
11
Grillad kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

Marinaden med ingefära, sambal oelek och soja ger en asiatisk touch på kycklingen i det här receptet. Till detta serverar du sötpotatis och palsternacka som först tillagas i ugnen och sedan blandas med yoghurt kryddad med koriander. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2012

Grillad kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk skalad finriven ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
2 msk olja
ca 500 g sötpotatis
3 palsternackor
salt och peppar
1 rödlök
1 kruka koriander
2 dl matyoghurt
1/2 msk vitvinsvinäger

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Alexander

2021-01-28

Lite extra kryddor och brysselkål gjorde susen 👍

Christina

2021-01-27

Ingen av barnen tyckte om maten, varken kycklingen eller salladen. Däremot blev mannen, som inte ens tycker om kyckling, förtjust. Kycklingen blev perfekt. Skar ca 1-1,3 cm breda skivor och lät den marineras i ca 2 Tim före tillagning. Hällde över marinaden, som blev kvar i bunken, över kycklingen innan den åkte in i ugnen. La rotfrukterna på ens sidan plåten och sen kycklingen på andra. Använde bakplåtspapper.

Lena

2020-10-30

Jättegott!!! Stekte dock kycklingen på spisen och tog lite mer matyogurth. Smakkombinationen var fantastisk.

Näringsvärde per portion

Energi 1918 KJ / 458 kCal
Fett 13 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 46 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden