Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

Marinerad kyckling med asiatisk touch serveras tillsammans med en ny variant på potatissallad! Tänd grillen eller stek kycklingen i vanlig stekpanna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och riv ingefäran. Blanda kyckling, ingefära, sambal oelek, soja, honung och hälften av oljan.
  3. Skala och skär sötpotatisen och palsternackorna i stora bitar.
  4. Blanda rotfrukterna med resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Häll ut dem på den varma plåten och rosta ca 10 minuter i övre delen av ugnen. Lägg sedan på kycklingen och stek vidare ca 15 minuter.
  5. Skala löken, strimla den och koriandern. Blanda detta med yoghurten och vinägern och vänd ned rotfrukterna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med sötpotatissalladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk skalad finriven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olja
  • ca 500 g sötpotatis
  • 3 palsternackor
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1752 kJ / 422 kCal