Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad kycklingfilé

Grillad kycklingfilé är både gott, saftigt och hälsosamt. Gnid in filén med en smakrik rub och grilla tills innetemperaturen är 72 grader. Serveringsförslagen är sedan oändliga. Kanske en kall potatissallad till? Eller en härlig fetaoströra? Suveränt gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar eller gnid in dem med rub.
  2. Grilla filéerna på direkt värme så att de får fin färg. Grilla dem sedan på indirekt värme tills innertemperaturen är 72˚C. Pensla gärna med glaze mot slutet av grillningen.

För alla

Kontrollera ingredienserna på rub:en/glazen/marinaden.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Byt ut glazen mot BBQ-sås som smaksättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och svartpeppar eller rub
  • valfri glaze
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 588 kJ / 141 kCal