Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad kyckling

Grillad kyckling är utmärkt middagsmat. Du gnider in kycklingfiléerna med citron innan du grillar dem. Lite salt och peppar tillför du sedan. Resultatet är mycket tilltalande.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in filéerna med citron. Vänd dem i lite olja och lägg dem på medelvarm grill.
  2. Grilla i 10-15 minuter (klar köttsaft). Salta och peppra.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Vill man ha någon örtkrydda till kyckling är salvia bäst.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg kycklingbröstfilé (gärna majskyckling)
  • 1 citron (i klyftor)
  • olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?