Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad halloumi med coleslaw

Att steka halloumi på grillen och servera med hemmagjord coleslaw, mmmh… Sältan i osten tillsammans med sötman i kålsalladen blir en ljuvligt god smakkombination. Det här är ett måste för sommarens grillkvällar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Coleslaw: Strimla spetskål, morot, lök. Riv vitlöken och skär gräslöken fint.
  2. Vänd ihop ingredienserna till coleslaw med majonnäs och smaka av med salt och peppar.
  3. Dela halloumin i skåran.
  4. Grilla bitarna på båda sidor, så de får fin färg.
  5. Skär upp i bitar för servering, ringla över olivolja för smaksättning.
  6. Servera med coleslaw, strö rostade valnötter över.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samrbete med Zeta.

Ingredienser

Portioner: 4
Coleslaw
  • 600 g spetskål
  • 1 morot
  • 1 röd knipplök
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 2 msk gräslök
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 halloumiostar (à 250 g)
  • 1 msk jungfruolivolja (gärna Extra Classico)
  • 50 g valnötskärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3290 kJ / 788 kCal