Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad gravad lax

Denna gravade och halstrade lax är helt sagolikt god! Låt benfri lax gravas ett dygn och få fin dillsmak innan du delar den i lagom stora portionsbitar som grillas ute i friska luften. Supergott och perfekt sommarmat!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plocka bort småben från laxen.
  2. Blanda samman alla ingredienser till gravningen i en plastpåse.
  3. Lägg ner laxen i påsen och se till så att ingredienserna täcker laxen. Pressa ut luften och knyt till. Lägg påsen i kylen ca 1 dygn.
  4. Ta fram fisken, torka av och skrapa bort gravningskryddorna. Skär fisken i 4 bitar.
  5. Pensla med oljan och halstra i ca 1 minut på var sida nära glödbädden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g benfri lax (gärna mittbiten)
  • 2 msk olja
Gravning
  • 2 msk salt
  • 2 1/2 msk strösocker
  • 3/4 msk grovkrossad vitpeppar
  • 1 dl finhackad dill (dillstjälkarna kan användas)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?