Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Grillad fläskytterfilé med getost- och primörrisoni

(66)
45 MIN | Avancerad
Kommentarer
Spara
Börja laga

När du tillagar det här sagolika receptet sätts dina kockkunskaper på prov. Fläskytterfilén gnids in med starka kryddor innan det grillas och ackompanjeras med en briljant getost- och primörrisoni.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g fläskytterfiléer i bit (benfri kotlett)
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk citronpeppar
Risoni
  • 1 bit getost à ca 50-75 g
  • 2 dl risoni
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Grönsaker
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 1/3 bit sommarvitkål (ca 200 g för 4 port)
  • 10 sparrisar
  • 4 salladslökar
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tänd grillen. Krossa kryddorna i en mortel och blanda med olja, gnid in fläsket med kryddblandningen.
  2. Grilla köttet på låg temperatur runt om så att det blir en vacker yta. Vänd några gånger. Grilla köttet till 65°C och låt det vila innan det skärs upp i skivor.
  3. Risoni: Koka risonin enligt anvisning på paketet. Koka upp grädden och smula ner getosten. Tillsätt salt och peppar. Blanda grädde, getost och risoni.
  4. Grönsaker: Skär ett kryss i tomaterna. Lägg dem i kokande vatten i ca 10 sekunder. Skala dem och skär i klyftor.
  5. Skölj och ansa grönsakerna. Halvera körsbärstomaterna och skär övriga grönsaker i bitar. Råstek allt utom körsbärstomaterna krispigt i olivolja. Tillsätt salt och peppar och vänd ner alla grönsakerna i risonin. 
  6. Servera grönsaksrisonin med skivat kött. Strö lite flingsalt på toppen.

För alla

Rätten innehåller glutan, ägg och mjölk.
Gör glutenfri: välj kokt ris eller glutenfri specialpasta i stället för risoni.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i risonin och byt ev till kokt ris.
Gör mjölkfri: välj tofu istället fär getost. Använd mjölkfritt alternativ från Oatly eller Beneviva i stället för grädde. Kontrollera innehållet i risonin.

Tips

Prova gärna med fetaost eller parmesan istället för getost.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 28 g
Energi
2650 kJ / 630 kCal
Läs mer om näringsvärden