Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad färskpotatis

Grillad färskpotatis är ett alldeles underbart tillbehör till kött, fågel eller fisk när grillat står på matsedeln. Potatisen kokar du innan den penslas med smält smör och läggs på grillen tills den fått yta och färg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta och skölj potatisen, dela ev. stora potatisar.
  2. Koka dem mjuka med dillstjälkar i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
  3. Pensla potatisen med smält smör och grilla den krispig på grillen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g färskpotatis
  • dillstjälkar
  • smält smör
Lägg till i inköpslistan