Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad entrecôte med BBQ-rub och potatissallad ”Caesar”

Amerikansk entrecôte – US Beef Ribeye – är bland de möraste och saftigaste du kan lägga på grillen. En rub med hickory kryddsalt ger den rätta röksmaken för en barbeque och den krämiga potatissalladen med kapris, parmesan och sardeller trivs fint ihop med den smakrika entrecôten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. BBQ-rub: Blanda alla kryddor till rubben.
  2. Potatissallad: Borsta, skölj och koka potatisen. Låt potatisen svalna. Ansa och skär salladen i ca 3 cm stora bitar.
  3. Skala vitlöken och finhacka den, kapris och sardeller. Blanda hacket med crème fraiche, majonnäs och parmesan. Smaksätt med salt, peppar och några droppar pressad citronsaft.
  4. Dela potatisarna om de är stora. Vänd försiktigt ner potatis och sallad i såsen. Lägg salladen på ett fat. Garnera med parmesan och krutonger.
  5. Entrecôte: Gnid in ruben i entrecôten ca 5 minuter innan de ska grillas. Grilla 2-3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58˚C.
  6. Servera entrecôten med potatissalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör glutenfri: gör egna krutonger på glutenfritt ljust bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut parmesanosten eller välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g US Beef entrecôte (Ribeye)
BBQ-rub
  • 1 msk flingsalt hickory
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk senapspulver
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk paprikapulver
Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 romansallad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • 3 sardellfiléer
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl finriven parmesanost
  • flingsalt
  • peppar
  • 1 citron
  • 1 dl hyvlad parmesanost till garnering
  • 2 dl krutonger till garnering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3205 kJ / 766 kCal