Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad bogstek med medelhavsrub och fylld spetspaprika

US Beef Shoulder Clod är en mör bogstek som går utmärkt att grilla. Den smakrika bogsteken förstärks här av en rub med rosmarin, vitlök och chili som gnuggas in i grillköttet några minuter innan den snabba grillningen. Spetspaprika fylld med oliver och fetaost samsas med det saftiga US Beef köttet på grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Medelhavsrub: Blanda alla kryddor.
  2. Fylld spetspaprika: Skala lök och vitlök, hacka löken och riv vitlöken. Låt oliverna rinna av och hacka dem grovt. Smula fetaosten. Skiva tomaterna. Riv det yttersta skalet av citronen. Plocka och hacka oreganon.
  3. Blanda lök, vitlök, oliver, fetaost, tomater, citronskal och oregano. Smaksätt med salt, peppar och några droppar pressad citronsaft.
  4. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Pensla dem med olivolja, krydda runt om med salt och peppar.
  5. Fyll paprikorna med salladen. Grilla dem med över glöd tills undersidan fått färg. Grilla dem därefter på indirekt värme under lock 5-10 minuter.
  6. Bogstek: Gnid in ruben i köttet ca 5 minuter innan det läggs på grillen. Grilla bogsteken ca 2 minuter på varje sida. Skiva köttet.
  7. Servera bogsteken med fylld paprika, grillat bröd och yoghurt.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite feta kan ev tålas. Välj laktosfri matyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g US Beef bogstek (Shoulder Clod)
Medelhavsrub
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1/2 msk torkad persilja
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1/2 msk chiliflakes
  • 1 tsk svartpeppar (malen från kvarn)
  • 1/2 msk farinsocker
  • 1 1/2 msk flingsalt
Fylld spetspaprika
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl kalamataoliver
  • 150 g fetaost
  • 250 g röda eller gula körsbärstomater
  • 1 citron
  • 1 kruka oregano
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 4 röda eller gula spetspaprikor
  • 1 msk olivolja
Till servering
  • lantbröd
  • matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2723 kJ / 652 kCal