Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Griljerad skinka

Den griljerade skinkan har sin givna plats på våra svenska julbord. Detta är ett recept på klassisk griljerad julskinka med en liten twist av citron. Servera gärna tillsammans med syrlig rödlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 skinka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda senap, citronskal och äggulor. Pensla skinkan med senapsblandningen och strö över ströbrödet.
  3. Griljera i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna och skär skinkan tunna skivor. Servera gärna tillsammans med Syrlig rödlök.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd.

Tips

Låt så mycket som möjligt av fettkappan på skinkan sitta kvar för bästa resultat.

Ingredienser

Portioner: 1 skinka
  • 1 kokt, rimmad skinka (à ca 3 1/2 kg)
Griljering
  • 1 dl senap (sötstark sort)
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 äggulor
  • 2 dl ströbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?