Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Griljerad skinka

Sagolika juldofter sprider sig när du griljerar skinkan med härliga kryddor. Förutom senap och sirap blandar du i apelsinjuice och apelsinskal som ger en frisk smak till griljeringen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på "grill", 250°C.
  2. Blanda alla ingredienser utom ströbrödet till en jämn smet.
  3. Skär bort svålen på skinkan och torka av den med hushållspapper. Lägg den i en ugnssäker form.
  4. Bre ut griljeringen på skinkan och strö över ströbrödet. Griljera skinkan tills den fått fin färg, ca 10 minuter.

För alla

Gör glutenfri: kontrollera innehållet i senapspulvret och använd glutenfritt specialströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd ströbröd utan mjölk.
Gör äggfri: bre skinkan med en blandning av enbart senap, senapspulver och sirap. Strö över äggfritt ströbröd.

Ingredienser

  • 1 kokt, rimmad skinka (à 2-5 kg)
  • 5 msk svensk senap
  • 1 msk senapspulver
  • 1 msk sirap
  • 2 msk outspädd konc apelsinjuice
  • 2 1/2 msk finrivet apelsinskal
  • 2 äggulor
  • 1 msk potatismjöl
  • 3/4 dl ströbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB