Griljerad julskinka med rödkålssallad

2
1
Griljerad julskinka med rödkålssallad

Underbart god julskinka med klassisk griljering på äggula och senap. Sältan från skinkan gifter sig fantastiskt fint med rödkålssallad, denna med juliga smaker från apelsin, torkade aprikoser och krisp från pumpakärnor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Griljerad julskinka med rödkålssallad

Ingredienser

8 bufféportioner

Griljering

1
äggula
0.5 dl
senap
0.5 msk
majsstärkelse
2 msk
ströbröd
ca 1 kg
färdigkokt julskinka

Rödkålssallad

300 g
rödkål
0.5
apelsin
10
torkade aprikoser
2 msk
olja
1 msk
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar
0.5
ask färsk gräslök (à 20 g)
70 g
solroskärnor

För alla julskinka

Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

För alla rödkålssallad

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Skinkan kan med fördel göras dagen innan så att griljeringen blir fast och lättare att skära.

Vill man ha mer julsmak på salladen kan man krydda lite försiktigt med malen kanel eller lite mald kryddnejlika. Eller byt ut olja och vinäger mot lika mycket glögg!

Näringsberäkningen är för enbart för rödkålssalladen.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Sandra

1/3/2019

Bra griljering - inga konstigheter. Rödkålssalladen gick endast hem hos 1 av 7 julbordssittare tyvärr.

Näringsvärde per portion

Energi 527 KJ / 126 kCal
Fett 8 g
Salt 1 g
Kolhydrater 9 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept