Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Griljerad julskinka med rödkålssallad

Underbart god julskinka med klassisk griljering på äggula och senap. Sältan från skinkan gifter sig fantastiskt fint med rödkålssallad, denna med juliga smaker från apelsin, torkade aprikoser och krisp från pumpakärnor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Griljering: Rör ihop äggula och senap.
  3. Lägg den kokta skinkan på ett ugnssäkert fat.
  4. Torka av skinkan med hushållspapper. Sikta över majsstärkelse. Bred griljeringen över skinkan och strö på ströbrödet.
  5. Griljera skinkan mitt i ugnen 10- 15 minuter eller tills den fått fin färg. Låt den kallna.
  6. Rödkålssallad: Hyvla rödkålen tunt med mandolin eller osthyvel. Lägg kålen i en bunke och pressa över apelsinsaften.
  7. Strimla aprikoserna och vänd ner dem, olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  8. Hacka gräslöken, strö över den och solroskärnorna vid servering.

För alla julskinka

Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

För alla rödkålssallad

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Skinkan kan med fördel göras dagen innan så att griljeringen blir fast och lättare att skära.

Vill man ha mer julsmak på salladen kan man krydda lite försiktigt med malen kanel eller lite mald kryddnejlika. Eller byt ut olja och vinäger mot lika mycket glögg!

Näringsberäkningen är för enbart för rödkålssalladen.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Griljering
  • 1 äggula
  • 1/2 dl senap
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 msk ströbröd
  • ca 1 kg färdigkokt julskinka
Rödkålssallad
  • 300 g rödkål
  • 1/2 apelsin
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 msk olja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 70 g solroskärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 527 kJ / 126 kCal