Griljerad julskinka

Betyg 4.6 av 5.
147 personer har röstat
33
Griljerad julskinka

Klassisk griljerad julskinka görs enkelt genom att blanda äggula och senap, strö lite majsstärkelse på skinkan så fäster griljeringen bättre. Toppa med ströbröd och in i ugnen tills skinkan fått lite färg.

Griljerad julskinka

Ingredienser

8 bufféportioner

Griljering

1   äggula
1/2 dl  senap (gärna västervikssenap)
1/2 msk  majsstärkelse
2 msk  ströbröd
ca 1 kg  färdigkokt julskinka

För alla julskinka

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Tips

Skinkan kan med fördel göras dagen innan så att griljeringen blir fast och lättare att skära.
Vill du ha en sötare griljering kan du smaksätta med lite honung eller välja söt/stark senap.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
147 personer har röstat

Kommentarer

Perfekt gör detta varje vecka.

Johan

2024-02-10

Jaha, filmen hade varit bra att titta på före...

Hanna

2023-12-24

Enkelt och gott.🙂

Erik

2023-12-24

Testa liknande recept

Julknäcke med griljerad julskinka
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julskinka med senap- och tranbärsglaze
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Griljerad julskinka med apelsinsenap och nötcrust 
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tranbärsgriljering
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsgriljerad julskinka
Betyg 3.4 av 5.
163 personer har röstat
Under 30 min att tillaga