Gremolata

Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat
12
Gremolata

Gremolata är ett fräscht och nyttigt tillbehör gjort på hackad persilja, vitlök, olja och citronskal. Passar utmärkt som fyllning i kyckling, i grytor eller som ett uppfriskande och gott tillbehör till fisk eller kött.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Gremolata

Ingredienser

4 portioner
1   kruka persilja
1 1/2 dl  olivolja
finrivet skal av 1   citron
1   finriven vitlöksklyfta
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Receptet har uppdaterats, se tips nedan för en variant av gremolata.

Tips

Rivet skal av 2 citroner, 5-6 pressade vitlöksklyftor, 1 dl hackad persilja, 3-4 msk olivolja. Blanda samtliga ingredienser.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Stor skillnad på mängden ölivolja i tipset jmfrt med originalreceptet?

Hans

2024-01-03

Väldigt oljigt

Gabriella

2023-08-24

Receptet och tipset skiljer ju sig helt åt i mängd, vad avser tipset? Om man vill ha mycket mer smak eller är det en helt annan röra?

Jeanette

2022-06-03

Hej Jeanette! Det är tips på en variant av gremolata. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2022-06-03

Näringsvärde per portion

Energi560 KJ / 143 kCal
Fett13 g
Salt0.01 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Salviagremolata
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gremolatastekta palsternacksstavar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gremolatasås
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad zucchini med gremolata
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Italiensk fjärilskotlett med gremolata
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gremolatfylld strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga