Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Grekisk toast

Laga en gratinerad toast med chèvre och lammfärsbiff på skivat surdegsbröd med en bas av tomatkräm. Toasten serveras tillsammans med en sallad med sojabönor och oliver.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 225°C grill.
  2. Mixa Tomatsalladen slät med stavmixer. Dela Lammfärsbiffarna på mitten. Skär getosten i fyra skivor.
  3. Bred tomatkrämen på brödskivorna. Lägg på två bitar lammfärsbiff och en skiva getost ovanpå. Gratinera högt upp i ugnen 7-8 min.
  4. Dressing: Rör ihop olja, vinäger, dijonsenap och örtkrydda till en dressing.
  5. Sallad: Blanda dressingen med sallad, bönor och oliver. Servera salladen tillsammans med den grekiska toasten.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Gör glutenfria lammfärsbiffar.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/3 sats tomatsallad med rostade tomater (se länk i steg 2)
  • 4 lammfärsbiffar (se länk i steg 2)
  • ca 200 g getost
  • 4 skivor levainbröd
Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk torkad örtkrydda (gärna franska örter)
Sallad
  • 65 g blandad sallad
  • 2 dl frysta tinade sojabönor
  • 2 dl oliver
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer