Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gravad strömming

Klassisk, gravad strömming är perfekt till sommarens nypotatis! Gör en krämig och het sås som du mixar slät och varva sedan den i en burk med skinnad strömming som fått dra i lag. Din gravade fisk är godast när den fått dra till sig minst ett dygn.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dra skinnet av strömmingen.
  2. Blanda vatten, ättiksprit och salt i en bunke. Lägg i strömmingen och låt stå kallt över natten.
  3. Sila av lagen.
  4. Sås: Mixa samtliga ingredienser till såsen slätt med en stavmixer eller i en matberedare.
  5. Varva strömming och sås och ställ i kylskåpet minst 1 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och gräddfil. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche och gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg strömmingsfiléer
  • 7 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
Sås
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 5 stänk tabasco
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl grovhackad basilika persilja, gräslök och dill
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer