Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grava lax

Att göra din egna gravade lax är inte så svårt som du tror. Socker, vitpeppar, salt och dill gnids in i den frysta laxen som får suga åt sig smakerna i kylen. Fräscht, smakrikt och toppengott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Lax till gravning ska ha varit fryst i minst två dygn före användning.

  1. Lägg laxen i en form. Blanda ingredienserna. Gnid in laxsidan med kryddblandningen. Låt stå framme i ca 1 timme.
  2. Ställ i kylen i 1 dygn. Skrapa bort gravningsmassan. Skär i sneda tunna skivor från huvudänden.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 benfri laxsida med skinn (à ca 1 1/2 kg)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl salt
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 msk grovhackad dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?