Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Grava lax

(2)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Att göra din egna gravade lax är inte så svårt som du tror. Socker, vitpeppar, salt och dill gnids in i den frysta laxen som får suga åt sig smakerna i kylen. Fräscht, smakrikt och toppengott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 benfri laxsida med skinn (à ca 1 1/2 kg)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl salt
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 msk grovhackad dill
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Lax till gravning ska ha varit fryst i minst två dygn före användning.

  1. Lägg laxen i en form. Blanda ingredienserna. Gnid in laxsidan med kryddblandningen. Låt stå framme i ca 1 timme.
  2. Ställ i kylen i 1 dygn. Skrapa bort gravningsmassan. Skär i sneda tunna skivor från huvudänden.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.