Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Gratinerad falukorv

Falukorven – en vardagshjälte som blir jättegod att gratinera. Här med en liten smaklig tvist i form av inlagd gurka och med den runda, goda smaken från grädden och osten. Lägg falukorven i en ugnssäker form med grädde, grillad paprika och ost. Smaklig spis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Låt paprikan rinna av och hacka den grovt. Skala och hacka löken.
  3. Blanda paprika, lök och gurka.
  4. Skiva falukorven och lägg omlott i en ugnssäker form. Häll över grädden och fördela paprikablandnigen ovanpå. Strö över osten och sätt in mitt i ugnen tills osten börjar få färg, ca 20 minuter 
  5. Hacka persiljan grovt och strö den och rostad lök över korven. 
  6. Till servering: Servera med kokt potatis eller potatismos.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och buljongen.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, servera med potatis eller laktosfritt potatismos.

Näringsvärdet är beräknat inklusive kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 förp, grillad paprika (à 530 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk hackad gurka (t ex. bostongurka)
  • 400 g falukorv
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl gratängost
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl rostad lök
Till servering
  • kokt potatis eller potatismos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2785 kJ / 662 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept