Gräddig lövbiffgryta med ostronskivling

10
4
Gräddig lövbiffgryta med ostronskivling

En välsmakande lövbiffgryta med ostronskivling och grädde står på kvällens meny. Stek köttet och svampen separat innan du adderar resten av ingredienserna. Låt grytan puttra och red den gräddiga såsen till önskad konsistens. Vänd slutligen ner körvel och servera sedan grytan med kokt ris och en fräsch tomatsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Gräddig lövbiffgryta med ostronskivling

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
150 g
ostronskivling
1
rödlök
ca 500 g
lövbiff
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
1/2 msk
majsstärkelse
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 msk
japansk soja
2 1/2 dl
köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2
kruka körvel
3
tomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Byt ut körveln mot 10 g gräslök (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Maria

2021-04-06

Har sett fram emot denna rätt sen jag läste recepten förra veckan! Dock lite trist när precis alla skivlingar är helt täckta med mycket vitt ludd i förpackningen, trots flera dagar kvar innan förpackningen ska gå ut... :(

Patrik

2021-03-08

Det låter ju super bra o gott med

Göran

2019-01-27

Utmärkt! Efters om butiken hade slut på ostronskivling använde vi skogschampinjoner. Röd vinbärsgelé förhöjde smaken ytterligare-

Näringsvärde per portion

Energi 2412 KJ / 577 kCal
Fett 21 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 57 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept