Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gräddig lövbiffgryta med ostronskivling

En välsmakande lövbiffgryta med ostronskivling och grädde står på kvällens meny. Stek köttet och svampen separat innan du adderar resten av ingredienserna. Låt grytan puttra och red den gräddiga såsen till önskad konsistens. Vänd slutligen ner körvel och servera sedan grytan med kokt ris och en fräsch tomatsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela svampen i remsor. Skala och skiva löken.
  3. Strimla köttet och stek i hälften av oljan. Pressa i vitlöken och salta och peppra. Lägg över i en gryta och stek svampen och hälften av löken i resten av oljan. Lägg över i grytan.
  4. Rör ut majsstärkelsen i grädden, blanda ner den, soja och buljong i grytan under omrörning och låt koka några minuter.
  5. Hacka körveln och vänd ner i grytan.
  6. Skär tomaterna i skivor och blanda med resten av löken och gärna en vinägrett.
  7. Servera biffgrytan med ris och tomatsallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 150 g ostronskivling
  • 1 rödlök
  • ca 500 g lövbiff
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk japansk soja
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 kruka körvel
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2412 kJ / 577 kCal