Hemgjord pasta

Betyg 3.7 av 5.
54 personer har röstat
2
Hemgjord pasta

Den bästa hemgjorda pastadegen gör du av durumvetemjöl. Knåda mjölet med hela ägg, äggulor, vatten och olivolja. Degen ska sedan vila innan den kan kavlas ut. Skär pastan med kniv om du saknar pastamaskin. Prova gärna också att göra pasta med smak av örter.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Hemgjord pasta

Ingredienser

6 portioner
7 dl  durumvetemjöl (7 dl motvarar ca 420 g)
4   ägg
3   äggulor
3 msk  kallt vatten
2 msk  olivolja

För alla

Innehåller gluten och ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Smaksätt pastan med örter eller saffran. Kokade rödbetor som mixas, eller förvälld mixad spenat ger också smak – och framför allt färg. Tänk på att krama ut så mycket vätska som möjligt innan smaksättaren blandas med degen, ju torrare desto bättre.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
54 personer har röstat

Kommentarer

Bra och gott recept! Stort plus för att degen var lätt bearbetad och inte det kändes rimligt med hur mycket bindande olja och vatten det var. Den blev dock lite kletig när man jobbade med den i maskinen. Så ett tips är att ta lite mjöl på den efter att degen gått i maskinen, så att den inte kletar. Mycket bra!

Viktor

2020-10-15

Tiramisu

Emanuel

2018-07-07

Testa liknande recept

Ravioli all’uovo - ravioli med äggula
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pastadeg
Betyg 4.1 av 5.
120 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med örter och blommor
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetspasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter
Betyg 3.4 av 5.
113 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumparavioli med fröpesto
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga