Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Gör egen pasta

(19)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Den bästa hemgjorda pastadegen gör du av durumvetemjöl. Knåda mjölet med hela ägg, äggulor, vatten och olivolja. Degen ska sedan vila innan den kan kavlas ut. Skär pastan med kniv om du saknar pastamaskin. Prova gärna också att göra pasta med smak av örter.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 6
  • 7 dl durumvetemjöl (7 dl motvarar ca 420 g)
  • 4 ägg
  • 3 äggulor
  • 3 msk kallt vatten
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll mjölet i en bunke. Knäck ned äggen. Tillsätt äggulorna.
  2. Rör om med en gaffel tills blandningen blir lite fastare. Tillsätt vatten och olja. Blanda väl.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Tillsätt lite mer olja om degen känns torr. Knåda den smidig med händerna, ca 10 minuter. 
  4. Plasta in degen och låt vila i kylen i minst 30 minuter.
  5. Kavla och skär med kniv eller kör genom pastamaskin till önskad tjocklek. 
  6. Koka pastan i saltat vatten i 2–4 minuter (beroende på tjocklek). Beräkna ½–1 msk salt per liter vatten. Häll av och servera på valfritt sätt.

För alla

Innehåller gluten och ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.

Tips

Smaksätt pastan med örter eller saffran. Kokade rödbetor som mixas, eller förvälld mixad spenat ger också smak – och framför allt färg. Tänk på att krama ut så mycket vätska som möjligt innan smaksättaren blandas med degen, ju torrare desto bättre.