Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glutenfria frallor med teffmjöl

Härligt goda och glutenfria frallor att förgylla frukostdukningen med. Frallorna bakas bl.a. med teffmjöl. Teff är relativt nytt på den svenska marknaden och är ett slags gräs vars frön mals ner till ett mycket tåligt, näringsrikt och naturligt glutenfritt mjöl.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda ut jästen i lite av vattnet. Rör tills all jäst har lösts upp.
  3. Tillsätt resten av vattnet, kokosoljan och honungen.
  4. Rör i havregryn, psylliumhusk, teffmjöl, krossade chiafrön, hirsflingor och salt. 
  5. Vispa snabbt ihop allt till en deg. Låt stå och jäsa i cirka 30 minuter.
  6. Forma degen till bollar med lätt fuktade händer och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö lite hirsflingor eller vallmofrön över frallorna. Täck över med bakduk och låt jäsa i cirka 60 minuter.
  7. Grädda i cirka 25-30 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: ca 12 st
  • 25 g jäst
  • 7 1/2 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1 1/2 msk honung
  • 2 1/2 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl psylliumhusk
  • 5 dl teffmjöl
  • 1/2 dl krossade chiafrön
  • 1/2 dl hirsflingor
  • 1/2 tsk salt
  • hirsflingor eller vallmofrön (att strö på frallorna)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?