Glutenfri pajdeg på mandelmjöl

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
4
Glutenfri pajdeg på mandelmjöl

Perfekt grundrecept för naturligt glutenfri pajdeg som kan användas till många matpajer. Pajdegen gör du av mandelmjöl, psylliumfiber och sesamfrön.

Glutenfri pajdeg på mandelmjöl

Ingredienser

1 paj
3 dl  mandelmjöl
1/2 dl  skalade sesamfrön
1 msk  psylliumfiber
1/2 tsk  salt
25 g  smör
1   ägg

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat på hela pajdegen.

Gör så här

Tips

Degen passar bäst att använda till en matpaj.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

* Obs! Smör står som ingrediens men ska ej vara i degen! Missvisande recept. * Degen räcker knappt till en 24cm pajform

Peter

2023-04-07

Fungerade bra när jag lagade en paj till någon som behövde glutenfritt alternativ pga allergi. Testade denna variant igen vid annat tillfälle bara för att det blev så gott. Rekommenderas att smörja formen ordentligt.

Sylwia

2023-04-01

Jag brukar ha bakplåtspapper i formen, såpvatten det blir lätt att ta ut pajen

Claudine

2022-11-17

Näringsvärde per portion

Energi5647 KJ / 1350 kCal
Fett121 g
Salt4 g
Kolhydrater13 g
Protein46 g

Testa liknande recept

Glutenfri saffranskladdkaka
Betyg 4.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri kladdkaka
Betyg 4.4 av 5.
91 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri morotskaka
Betyg 3.9 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri saltlakritskladdkaka
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snökakor
Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfria scones på durramjöl
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga