Glutenfri pajdeg

8
2
Glutenfri pajdeg

Perfekt grundrecept för glutenfri pajdeg som kan användas till många matpajer. Pajdegen gör du av mandelmjöl och psylliumfiber och sesamfrön.

Samarbete med:

Glutenfri pajdeg

Ingredienser

1 paj
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk psylliumfiber
1/2 tsk salt
25 g smör
1 ägg

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat på hela pajdegen.

Gör så här

Tips

Degen passar bäst att använda till en matpaj.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Claudine

2022-11-17

Jag brukar ha bakplåtspapper i formen, såpvatten det blir lätt att ta ut pajen

Margareta

2022-11-09

Smaken bra, men den fastnade stenhårt i pajformen.

Redaktionen ICAse

2022-11-14

Hej Margareta! Åh nej, ett fel från vår sida. Vi ber om ursäkt för att vi hade glömt att skriva att formen ska smörjas. Vi har nu uppdaterat och tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 5647 KJ / 1350 kCal
Fett 121 g
Salt 4 g
Kolhydrater 13 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden