Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Glutenfri pajdeg

En glutenfri pajdeg som blir en bra grund för alla dina matpajer! Lite citronsaft och rivet citronskal sätter en fin smak på degen. Med mjölkfritt margarin blir den dessutom laktosfri.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv skalet från citronen och pressa ur saften.
  2. Mixa ihop citronskal, mjölmix, salt och margarin i en matberedare. Pressa ner potatisen och tillsätt 2 msk citronsaft (för 1 sats) och blanda till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter (för 1 sats). Nagga degen med en gaffel och ställ i kylen.
  3. Använd pajdegen som grund till t ex Sparris-och lökpaj med citron och dragon.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är på en sats pajdeg.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 citron
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 2 krm salt
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 kokta kalla potatisar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 5772 kJ / 1379 kCal