Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Glasmästarsill

För dig som tycker om sill så är det här ett superrecept! Blanda sillen med lök, morot, pepparrot, vitpepparkorn, lagerblad och kryddpepparkorn och låt den sedan stå och dra sig i ett par dygn. Resultatet blir riktigt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 hela stora, salta sillar (à ca 300 g)
  • 1 rödlök
  • ca 100 g morot
  • ca 1 1/2 cm pepparrot
  • 15 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
Lag
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta ur sillen, skinn och ryggben ska vara kvar. Lägg sillen i rikligt med vatten i ca 1 dygn.
  2. Lag: Koka upp vatten, ättika och socker. Låt lagen kallna.
  3. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär lök och morot i skivor och pepparroten i små tärningar.
  4. Varva sillen. helst i glasburk, med lök, morot, pepparrot och de krossade kryddorna. Häll lagen över sillen. Låt stå svalt minst 3 dygn. Om lagen blir lite grumlig, häll av den och koka ny lag.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(6)