UNDER 45 MIN | Medel

Gazpacho med pizzaslice

En fräsch gazpacho, alltså en grönsakssoppa som faktiskt serveras kall, kommer här serverad! Blanda ihop en massa grönsaker, men spar några bitar som topping och ät soppan sedan tillsammans med en varm pizzaslice.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Gazpacho: Skala och hacka löken. Dela och kärna ur paprikan. Skär den gurkan och tomaterna i bitar. Grovhacka basilikan (spara några blad till garnering).
  3. Mixa hälften av löken och hälften av gurkan med paprika, tomater, pressad vitlök, vinäger, olivolja, socker och salt slätt i en matberedare. Häll i passerade tomater och basilika. Späd med kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan stå kallt innan servering.
  4. Pizzaslice: Rulla ut degen på medföljande papper på en plåt. Bred på såsen (medföljer pizzakitet) och strö över oliver och ost. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  5. Servera gazpachon med resten av löken, gurkan och basilikablad samt pizzabitar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzakitet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
Gazpacho
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 1 gurka
  • 2 tomater
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 500 g passerade tomater
  • ca 2 dl kallt vatten
  • peppar
Pizzaslice
  • 1 förp pizzakit (à 600 g)
  • 235 g svarta oliver (urkärnade)
  • 150 g rivet veganskt ostalternativ

Näringsvärde
Per portion

Energi 2398 kJ / 573 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept