Gazpacho | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gazpacho

Gazpacho är en spansk soppa med mixade grönsaker som du serverar kall antingen till förrätt eller som tapas på ditt bord. Gazpachon består av bland annat paprikor, gurka, lök och vitlök som finfördelas med en mixer till en len konsistens.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen i en kastrull och låt den kallna.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj och skär gurkan i bitar. Skala lök och vitlök.
  3. Mixa grönsakerna med lite av buljongen i en mixer, matberedare eller med mixerstav. Tillsätt resten av buljongen och smaka av med olja, vinäger, salt och peppar. Ställ soppan i kylen så att den är riktigt kall vid servering.
  4. Bjud gärna på små brödkrutonger och finhackade grönsaker till soppan när den serveras.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg under förutsättning att lämpliga brödkrutonger serveras till.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1/2 gurka
  • 1 klyfta gul lök
  • 2 1/2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • ev brödkrutonger
  • ev finhackade grönsaker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 399 kJ / 95 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept