Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fyllda gifflar

Fyllda gifflar är en festligare variant på den klassiskt inbakade pizzan. Gifflarna fyller du med strimlor av rökt skinka och riven ost. Mycket vackra att se på och svåra att motstå!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält margarinet och blanda det med vatten. Smula jästen i en bunke och rör ner margarinvattnet. Blanda med gräddfil, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Knåda tills degen är blank och smidig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Ta upp degen på bakbordet, knåda den och kavla ut den till en stor kvadrat. Dela kvadraten snett i över i två delar.
  3. Fyllning: Fördela skinkan och den rivna osten på varje stor degtriangel. Rulla ihop så att spetsen kommer under sist. Forma till gifflarna på plåten och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Pensling: Pensla gifflarna med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i ca 25 minuter. Låt svalna under duk.

Tips

Servera ett stort grönsaksfat med morotsstavar, gurkstavar, blomkålsbuktetter, paprikabitar, blekselleri och grova bitar vitkål. Supergott är att doppa grönsakerna i en smaksatt creme fraiche eller gräddfil med curry på.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 75 g margarin
  • 0,8 dl ljummet vatten
  • 50 g jäst
  • 3 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 10 dl specialvetemjöl
Fyllning
  • 12 skivor rökt skinka i strimlor
  • 2 dl riven ost
Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • 4 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?