Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fudge brownies

Dessa sötsega fudge brownies är grymt vuxengodis till kaffet med kraftig chokladsmak. De är helt fria från gluten, mjölk och ägg. Lätt att göra många av och förvara i frysen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en brödform som rymmer ca 1 1/2 liter (för 30 bitar). Klipp ut en bit bakplåtspapper, lika stor som formens botten, och lägg i bottnen på formen.
  3. Bryt chokladen i bitar i en kastrull. Tillsätt margarinet och smält på svag värme.
  4. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner chokladblandningen. Vispa gärna lätt med en ballongvisp så att ev klumpar försvinner.
  5. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Kakan ska fortfarande vara lös när den tas ut.
  6. Låt kakan svalna. Ställ i kylen att stelna ca 2 timmar. Skär längs med kanterna och stjälp upp kakan. Skär i bitar.
  7. Lägg upp browniebitarna på ett fat. Pudra över kakao.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Var noga med att välja ren, mörk choklad av god kvalitet.

Tips

Byt socker mot samma mängd stevia strö för en sockerfri fudge brownie som blir minst lika god och söt. Det är inte ens säkert att gästerna märker skillnad!

Ingredienser

Portioner: 30 bitar
  • 250 g mörk choklad
  • 250 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl socker
  • 2 dl sojamjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk No-Egg (äggersättning)
  • mjölkfritt margarin till formen
  • kakao att pudra över
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?