Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frukt med tryffelsås

Fruktsallad är fräscht och uppskattat efter en middag och med exotiska frukter som sharon, mango, carambole och kumquats får du en både läcker och vacker dessert. Servera frukten med tryffelsås på grädde, choklad och valnötter. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tryffelsåsen: Värm grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i grädden under omrörning. Häll upp såsen i en skål.
    Grovhacka valnötskärnorna och tillsätt dem. Låt tryffelsåsen svalna i rumstemperatur. Kyl den inte, då blir den alldeles för tjock.
  2. Skala och skär mango och kiwifrukterna i klyftor respektive skivor. Skär sharonfrukten i klyftor, skiva carambolen, halvera vindruvorna och kumquatfrukterna. Varva all frukt i portionsskålar eller i en stor skål.
  3. Bjud salladen med den rumsvarma tryffelsåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 mango
  • 2 kiwi
  • 2 sharonfrukter
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 carambole
  • 1 liten klase gröna vindruvor
  • 10 kumquats
Tryffelsås
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 1 påse valnötskärnor (à 50 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?