Friterade fiskbollar (Bolinbo de Bacalau) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Friterade fiskbollar (Bolinbo de Bacalau)

Dessa friterade fiskbollar, även kallade Bolinbo de Bacalau, tillagar du av bakpotatisar, torskfilé, lök och ströbröd. Servera dessa fiskbollar med chilisås eller pikant lantsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Häll av och låt potatisen svalna. Pressa den genom potatispress.
  3. Skär bort ev ben från fisken och finhacka den.
  4. Blanda potatis, fiskhack, lök, persilja, vitlök och äggula. Strö över mjölet och blanda väl.
  5. Vispa äggvitan och saltet till hårt skum. Vänd ner detta i fiskblandningen.
  6. Forma valnötsstora bollar. Vänd runt dem i ströbrödet. Låt vila kallt i minst 1 timme. Ta ut bollarna ca 15 minuter före fritering.
  7. Hetta upp oljan till ca 180°C i en rejäl gryta eller använd helst en fritös.
  8. Fritera bollarna gyllene, ca 4 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera med chilisås eller pikant lantsås.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: använd ströbröd utan mjölk.

Ingredienser

Portioner: 40 st
  • 1 bakpotatis
  • 450 g fiskfilé t ex torsk eller hoki
  • 1/2 dl finhackad gul lök
  • 1 dl finhackad vitlöksklyfta
  • 1 stort ägg (separerat)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ströbröd
  • olja att fritera i
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 220 kJ / 50 kCal
Läs mer om näringsvärden