Friterade fiskbollar (Bolinbo de Bacalau)

4
3
Friterade fiskbollar (Bolinbo de Bacalau)

Dessa friterade fiskbollar, även kallade Bolinbo de Bacalau, tillagar du av bakpotatisar, torskfilé, lök och ströbröd. Servera dessa fiskbollar med chilisås eller pikant lantsås.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Friterade fiskbollar (Bolinbo de Bacalau)

Ingredienser

40 st
1 bakpotatis
450 g fiskfilé t ex torsk eller hoki
1/2 dl finhackad gul lök
1 dl finhackad vitlöksklyfta
1 stort ägg (separerat)
1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 dl ströbröd
olja att fritera i

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: använd ströbröd utan mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

A

2019-07-13

"bolinha" not bolinbo. It means small ball. Bolinho is small cake and bolinbo doesn't exist and grammatically, you can't have an n before a b...

Reine

2011-03-03

I Portugal / Brasilien använder man torkad fisk istället för fäsrk fisk. Fisken "blöres" upp innan användning.

Ulrika

2005-04-04

Underbara! Inte svårare än köttbullar.. Vi serverade dessa med nudlar som hel måltid. Succe.

Näringsvärde per portion

Energi 220 KJ / 50 kCal
Läs mer om näringsvärden