UNDER 45 MIN | Medel

Fried rice med stekt ägg

En härlig risrätt i form av fried rice med stekt ägg har du här. Låt ris, lime och grönsaker smaksättas med pad thai sås, innan ett stekt ägg läggs ovanpå och rätten är serverad. För extra utmaning – ät den gärna med pinnar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär limen i klyftor.
  3. Stek wokmixen i hälften av oljan i en stor stekpanna eller gryta på hög värme. Häll i woksåsen och vänd ner riset och blanda allt. Smaka av med salt.
  4. Stek äggen i resten i av oljan i en stekpanna på medelvärme.
  5. Servera riset med stekta ägg och limeklyftor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i woksåsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 lime
  • 500 g fryst wokmix
  • 2 msk olja
  • 250 ml pad thai woksås
  • salt
  • 8 ägg

Näringsvärde
Per portion

Energi 2339 kJ / 559 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept