Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fried rice

Fried rice är en snabblagad risrätt där ris, rökt skinka och grönsaker fräser tillsammans med smaksättare som curry, vinäger och japansk soja, i en stor panna. För att rätten ska få en fin och fast konsistens tillsätter vi tre ägg i pannan och rör runt tills de stelnat. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Finstrimla vitkål, skinka och sockerärter.
  4. Stek lök, vitlök och vitkål i oljan i ett par minuter tills det har fått lite färg. Salta och peppra. Tillsätt skinkan och curryn och fräs ytterligare någon minut.
  5. Tillsätt ärterna och låt det bli varmt. Vänd ner riset och fräs runt ett par minuter. Droppa över vinäger och soja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Knäck äggen direkt i pannan och rör runt tills de stelnat.
  7. Skär limen i klyftor och servera till riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g vitkål
  • 200 g rökt skivad skinka
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 3 ägg
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1853 kJ / 442 kCal