Fried rice | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fried rice

Fried rice är som pyttipanna – du kan ha i vad du vill. Perfekt när man har rester över! Detta recept lagas helst på grillen, och det ska vara mycket ingefära. Den blir inte alls så bitsk efter en stund över glöden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skölj lökarna. Skiva dem. Skala ingefäran och hacka den i bitar, något mindre än till pytt. Skala och hacka vitlöken. Skölj, kärna ur och hacka chilin. Hacka koriandern grovt. Strimla baconet. Skär dina inlagda eller nygrillade grönsaker i bitar.
  3. Vispa ihop de hela äggen och gulan med sojan och fisksåsen.
  4. Ställ en stekpanna på grillgallret och hetta upp oljan. Fräs de skurna och hackade grönsakerna samt baconet tills allt börjar mjukna och få lite färg. Vänd i riset och rör om ett par varv. Salta försiktigt. Fortsätt fräs tills riset är blankt och genomvarmt.
  5. Rör ner äggsmeten. Låt stå på värmen någon minut under lock för mer röksmak. Ta av, strö över koriandern och servera ur pannan. Ställ fram fisksåsen för den som vill ha mer sälta.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Tips

Det ska vara varmt på grillen. Asiater gillar att laga mat på stark värme.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port kokt jasminris
  • 3 knipplökar
  • 10 cm färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 chilifrukt (den mildare spetsiga delen)
  • 1/2 kruka koriander
  • 140 g bacon (eller annat rökt kött)
  • inlagda grillade grönsaker i olja alt nygrillade grönsaker (t ex sparris, paprika, zucchini, aubergine)
  • 4 ägg
  • 1 äggula
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 3 msk olja
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2638 kJ / 630 kCal