French dressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

French dressing

Snabb och god dressing med schalottenlök, dijonsenap, honung och vitvinsvinäger. Denna franska dressing passar utmärkt att servera till en sparrissallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Lägg i en bunke och rör ner äggulor, dijonsenap, honung och vinäger.
  2. Droppa i oljan under vispning. Tillsätt salt och peppar. Tillsätt ev någon droppe vatten om den är för tjock.
  3. Serveras gärna till Sparrissallad.

För alla

Fri från gluten och mjölk men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1/2 schalottenlök
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl dijonsenap
  • 1/2 dl honung
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 2 1/2 dl mild olivolja
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan