Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Foccacia med oliver, tomater och rostad paprika

Ta dig tid att baka ett mjukt och härligt bröd. Focaccia med oliver, tomater och rostad paprika är ett bröd med ljuvliga smaker. Passar utmärkt till charkuterier, färskost och tapenade.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till ca 37°C. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet.
  2. Tillsätt mjöl och salt och arbeta till en slät deg. Rör ner oliver och paprika. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Smörj en form med hälften av oljan.
  4. Häll degen i formen och tryck ut den till en jämntjock platta med oljad hand.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Låt degen jäsa ytterligare 30 minuter.
  7. Dela tomaterna i halvor. Gör ca 10 hål i kakan med fingertopparna, fördela tomaterna och rosmarin över brödet.
  8. Ringla över resten av olivoljan och strö över salt.
  9. Grädda brödet 20-25 minuter. Låt svalna på galler. Skär brödet strax före servering.

För alla

Brödet innehåller gluten men är fritt från ägg, mjölkprotein och laktos. Servera med lämpliga tillbehör.

Tips

Servera brödet med charkuterier, färskost, tapenade eller någon annan topping.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 50 g färsk jäst
  • 5 dl vatten
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grovhackade oliver
  • 200 g rostad paprika
  • 1/2 dl olivolja
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 msk havssalt
  • 2 kvistar rosmarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 423 kJ / 101 kCal
Fett: 7,1 g
Läs mer om näringsvärden