Focacciabröd

69
8
Focacciabröd

Nu har du chansen att göra ditt egna focacciabröd! Brödet är saftigt, oljigt och salt och kryddat med några kvistar färsk rosmarin är det fullkomligt underbart. Servera till pastan eller köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1998

Focacciabröd

Ingredienser

6 portioner
2 dl vatten
6 g torrjäst
1/2 tsk socker
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl
1 msk olivolja (till pensling)
1 nypa grovsalt
3 kvistar färsk rosmarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Ing-mari

2022-06-06

Lite som scones. Jag kryddade med vitlök och örter. Har en vanlig ugn så körde på 200 grader i ca 15 min. Testade på halva satsen.

Elsa

2022-03-14

Ett bra och enkelt recept. Jag bakade en sats för 16 portioner. Bytte dock ut 3/4 utav vattnet till mjölk & drog ner på mjölmängden, samt gräddade på 200° i 15min. Det blev jättegott så det rekommenderar jag!😊

Alice

2021-06-21

Hade bara inne det i 8 minuter och det blev alldeles för kompakt och torrt.. Mer likt scones i konsistense än focaccia