Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Focacciabröd

Nu har du chansen att göra ditt egna focacciabröd! Brödet är saftigt, oljigt och salt och kryddat med några kvistar färsk rosmarin är det fullkomligt underbart. Servera till pastan eller köttet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm 1/4 av vattnet till fingervärme och rör ner jäst och socker. Låt degvätskan förjäsa i 10 minuter.
  2. Tillsätt resten av vattnet (kallt), olivolja och salt. Arbeta ihop detta med mjölet till en smidig deg. Låt degen jäsa i oljad bunke i 30 minuter.
  3. Arbeta snabbt degen igen och kavla ut den till en 2 cm tjock rektangel. Lägg den i långpanna och tryck till så den får en lite ojämn yta. Låt jäsa ytterligare 15 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Pensla med olivolja och strö över en nypa grovsalt och färsk rosmarin.
  6. Grädda brödet i ca 20 minuter tills ytan fått en gyllenbrun färg. Dela brödet med en stor brödkniv i två tunna halvor.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl vatten
  • 6 g torrjäst
  • 1/2 tsk socker
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk olivolja (till pensling)
  • 1 nypa grovsalt
  • 3 kvistar färsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan