Focaccia med rosmarin

270
14
Focaccia med rosmarin

Bjud på Italiens egna bröd med detta recept på focaccia med aromatisk rosmarin. Låt din deg jäsa en stund i formen före du gräddar brödet i ugn toppat med salt och olivolja. Skär upp din focaccia och servera det direkt.

Focaccia med rosmarin

Ingredienser

1 bröd
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
6 - 7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar ca 420 g)
1/2 tsk salt
1/4 dl olivolja

Topping

2 kvistar rosmarin
1/4 dl olivolja
1 msk flingsalt

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och avser 1 focaccia.

Gör så här

Tips

Det går också bra att toppa den naturella focaccian med exempelvis olivtapenad, soltorkade tomater eller inlagda kronärtskockor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

270

Kommentarer

Charlotte

2020-06-26

Det ingår olivolja i ingredienserna till brödet. Men olivoljan läggs aldrig till i degen. Hade varit bra om det blev uppdaterat.

Redaktionen ICAse

2020-06-26

Hej Charlotte! Se steg 3 där du använder oljan för att olja formen. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Charlotte

2020-06-15

Något är det som är galet med receptet, följde det till punkt och pricka och den blir stenhård och torr som en spånskiva

Redaktionen ICAse

2020-06-15

Hej Charlotte! Undrar vad som kan ha blivit fel när du bakade då vi fick ut en fluffig och smaskig focaccia när vi provbakade den... Det är jätteviktigt att vattnet inte är varmare än 37 grader. Jästen börjar nämligen dö om vattnet är varmare än det. Kan det ha varit så att vattnet var för varmt? Hälsningar Elina

Björn

2020-04-12

Jätte bra recept, jag har använt det flera gånger och det uppskattas av alla mycket. Varierar med att stoppa i fetaost, körsbärstomater och oliver i hålen man gör med fingrarna. Snåla inte med oljan ovanpå, då kan den bli torr.

Näringsvärde per portion

Energi 8004 KJ / 1913 kCal
Fett 54 g
Salt 18 g
Kolhydrater 308 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept