Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Focaccia med rosmarin

Bjud på Italiens egna bröd med detta recept på focaccia med aromatisk rosmarin eller kanske len olivtapenad. Låt din deg jäsa en stund i formen före du gräddar brödet i ugn toppat med salt och olivolja. Skär upp din focaccia och servera det direkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet.
  2. Tillsätt mjöl och salt. Bearbeta till en slät deg och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  3. Smörj en form (ca 20x30 cm) med hälften av oljan. Häll degen i formen och tryck ut degen till en jämntjock platta med oljad hand.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Låt degen jäsa ytterligare 30 minuter.
  6. Gör ca 10 hål i kakan med fingertopparna och fördela rosmarin (eller den smaksättning ni önskar) över brödet.
  7. Ringla över resten av olivoljan och strö över salt.
  8. Grädda brödet ca 25-30 minuter. Skär brödet strax före servering.

Tips

Går också bra att toppa den naturella focaccian med följande toppningar:
olivtapenad
soltorkade tomater i olja
inlagda kronärtskockor

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar ca 400 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk havssalt
  • 2 kvistar rosmarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?