Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Focaccia med kronärtskocka, citron och örter

Baka focaccia till buffén eller middagsbjudningen! Perfekt när du vill baka bröd till många eftersom det bakas på plåt. Det italienska brödet får här smak av kronärtskocka, citron och rosmarin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen och blanda med vattnet i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen 10 minuter i maskin eller för hand. Degen ska vara lös. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Stjälp upp den degen på en bakpappersklädd plåt. Bred ut så den täcker plåten. 
  4. Häll av kronärtskockorna men spar ½ dl (för ca 30 bitar) av oljan. Strimla kronärtskockan och blanda med oljan, citronskal och rosmarin. Fördela över degen och tryck till lätt. Strö över flingsalt.
  5. Grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter. Låt svalna på bakgaller och skär sedan i bitar.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten inkl. topping.

Ingredienser

Portioner: ca 30 bitar
  • 50 g färsk jäst
  • 1 l ljummet vatten (37°C)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • ca 18 dl vetemjöl special
Topping
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (i olja, à ca 300 g)
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 msk hackad färsk rosmarin (eller 2 tsk torkad)
  • 3 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 640 kJ / 153 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer