Focaccia | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Focaccia

Focaccia är ett gott italiensk bröd som tillagas i långpannan. Detta medelhavsinspirerade matbröd på jäst, vetemjöl, olivolja och rödlök är relativt lättlagat men tillagningstiden överstiger dock en timma.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula ned jästen i en degbunke. Rör ut den i lite av det ljumma vattnet och tillsätt därefter resterande mängd. Häll i hälften av mjölet, tillsätt saltet och rör smidigt.
  2. Tillsätt resterande mängd mjöl och knåda till en smidig deg. Om degen är kladdig kan man tillsätta lite mer mjöl. Häll olivolja i en bunke och rör runt degen i oljan. Täck över och låt jäsa på dragfri plats i ca 1 timme.
  3. Skala och skiva löken tunt. Smörj/olja in en långpanna. Lägg över den jästa degen i långpannan och tryck ut den så att den täcker hela ytan.
  4. Pensla degen med olivolja, tryck ner lökringarna och strö över salt.
  5. Låt jäsa övertäckt i ytterliggare 40 min.
  6. Sätt ugnen på 225°C. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.

Näringsvärdet är beräknat per bit för 25 bitar.

Ingredienser

Portioner: 25 bitar
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 2 msk gourmetsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 480 kJ / 115 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept