Fläskwok med bambuskott och ris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskwok med bambuskott och ris

Fläskwok med bambuskott och ris är ett strålande exempel på god kinesisk snabbmat som är enkel att göra. Kött och grönsaker får fin smak av sweet chili och soja och serveras med nykokt ris. Resultatet blir en söt och smakrik köttwok som passar hela familjen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva purjolöken. Låt bambuskotten rinna av.
  3. Stek köttet i oljan på hög värme tills det får fin färg. Salta och peppra. Sänk värmen och vänd ner paprika och purjolök. Fräs någon minut och tillsätt bambuskott, sweet chili, soja och vatten. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera woken med riset och gärna sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 grön paprika
  • 1/2 purjolök
  • 1 förpackning bambuskott (à 227 g)
  • ca 550 g strimlad skinka
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1967 kJ / 470 kCal