Fläskkarré
Recept

Fläskkarré

Fläskkarré är gott i gryta, grillat och helstekt i ugn. Den går att krydda och marinera på otaliga vis och skapa helt olika smakupplevelser. Här finns... våra många fläskkarrérecept att inspireras av.

Tillagningssätt
Allergianpassat
Dölj filter
Visa fler recept Till toppen

Lär dig mer om fläskkarré

Fläskkarré är marmorerat och saftigt, och på grund av det väldigt lättanvänt. I stort sett alla tillagningsmetoder går att använda men köttet lämpar sig extra bra för grillning. Andra tider på året passar karré som helstek i ugn eller portionskivad att steka i panna. Strimlad karré blir mört och gott i wokrätter och tärnad i gryta.

Skivor med/utan ben, saftigt att grilla och steka. Bit, saftigt kött som stekes i stekpanna, gryta eller ugn.

Tillagning och temperatur för fläskkarré

Skivor utan ben: stek eller grilla 4−5 minuter per sida.
Skivor med ben: stek eller grilla 6−8 minuter per sida.
Bit: bryn köttet i stekpanna eller gryta. Efterstek till innertemperaturen är 80 °C. Eller stek i ugn, 175 °C. Beräkna ca 1 1/2 timme.

Förvaring

I kylskåp vid högst 4 °C. Kan frysas i ca 6 månader.

Tips

Karréskivor med/utan ben kan ersätta kotletter. Karré i bit kan ersätta picknickbog.