Fläskkarré med kryddrostade kikärtor och myntayoghurt

37
0
Fläskkarré med kryddrostade kikärtor och myntayoghurt

Bjud på en härlig köttbit med kryddrostade kikärtor och en uppfriskande yoghurt som tillbehör. Kikärtorna får sin smak av cayennepeppar, spiskummin och kanel när de tillsammans rostas i stekpannan. Till köttet serverar du ris och låter en frisk yoghurt bryta av med hackad mynta i.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016

Fläskkarré med kryddrostade kikärtor och myntayoghurt

Ingredienser

2 portioner
2
port ris eller annat gryn
1
kruka mynta
2 dl
matyoghurt
-
salt och peppar
1
förp kokta kikärter (à 190 g)
2
skivor fläskkarré
2 msk
olivolja
1/2 krm
cayennepeppar
1 krm
spiskummin
1 krm
malen kanel
1/2
påse röd mangold (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3187 KJ / 767 kCal
Fett 37.9 g
Salt 3.78 g
Kolhydrater 62.8 g
Protein 38.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept