Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskkarré med kryddrostade kikärtor och myntayoghurt

Bjud på en härlig köttbit med kryddrostade kikärtor och en uppfriskande yoghurt som tillbehör. Kikärtorna får sin smak av cayennepeppar, spiskummin och kanel när de tillsammans rostas i stekpannan. Till köttet serverar du ris och låter en frisk yoghurt bryta av med hackad mynta i.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hacka myntan och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Stek karrén i hälften av olivoljan i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  5. Rosta kikärtorna i resten av olivoljan i en stekpanna någon minut. Tillsätt kryddorna och salta och stek ytterligare någon minut.
  6. Servera köttet med ris, kikärtor, mangold och yoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris eller annat gryn
  • 1 kruka mynta
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 1 förp kokta kikärter (à 190 g)
  • 2 skivor fläskkarré
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm malen kanel
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3187 kJ / 767 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept