Fläderblomssaft | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fläderblomssaft

Fläderblomssaft är en ljuvlig törstsläckare i sommarvärmen! Mycket lätt att göra och kan enkelt varieras med smak av riven ingefära eller kanelstång.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 1/2 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj blomklasarna och lägg dem på en handduk för att rinna av. Lägg blommorna i en hink eller stor skål.
  2. Skölj citronerna noga och skiva dem tunt. Lägg citronskivorna på blommorna. Koka upp vattnet och häll över blommor och citroner.
  3. Tillsätt sockret och rör tills det löst sig. Rör i citronsyran. Täck över hinken/skålen och låt stå i 3 dygn. Sila.
  4. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara i kylskåp eller frys saften.

Recept och bild hämtat från Dansukker

Tips

Du kan även tillsätta en kanelstång eller 1 msk riven färsk ingefära för att få en smakbrytning på saften. Fläderblommorna kan bytas ut mot syrenblommor eller svarta vinbärsblad.

Ingredienser

Portioner: 2 1/2 liter
  • 40 fläderblomsklasar
  • 3 citroner
  • 2 l kokande vatten
  • 1 1/2 kg strösocker
  • 50 g citronsyra
Lägg till i inköpslistan