Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fisktacos

En perfekt rätt om det blivit rester över från gårdagens fiskmiddag. Fisktacos, eller fish tacos som det ursprungligen heter, är en frisk variant av vanliga köttfärstacos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. 
  2. Värm fisken och tortillabröden i medelvarm grill, cirka 175˚C, under lock några minuter. Är fisken i mindre bitar så lägg dem på en liten plåt eller i en eldfast form.
  3. Smaksätt yoghurten med chiliflagor och salt.
  4. Stoppa fiskbitar och lök i tortillabröden. ”Dutta” över yoghurt och strö på persilja.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt tortillabröd till glutenfritt tortillabröd eller tunnbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 gul lök
  • 250 g grillad eller rökt vit fisk eller lax
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • chiliflakes
  • salt
  • 3 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3752 kJ / 897 kCal