Fisksoppa med dill och rotfrukter

67
10
Fisksoppa med dill och rotfrukter

En aptitretande soppa med många vackra färger är denna fisksoppa med dill och rotfrukter. Soppan är lättlagad och passar perfekt som värmande lunch- eller middagsmåltid. Servera den härligt doftande soppan tillsammans med nygräddade minibaguetter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013

Fisksoppa med dill och rotfrukter

Ingredienser

300 g frysta torsk och laxtärningar
6 minibaguetter fullkorn
5 dl kyld fisk och skaldjurssoppa
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
550 g frysta rotfrukter
1 ask (à 20 g) färsk dill
salt och peppar
1 citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och soppan. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Marina

2022-09-25

Smidigt och gott som bas när man har bråttom. Kan piffas till med vad man gillar när man känner för det. Toppas av räkor eller skurna färska sockerärtor T ex.

Tom

2021-02-09

Hur många ska det räcka till?

Lena

2014-04-02

det värkar lätt lagat

Näringsvärde per portion

Energi 2429 KJ / 578 kCal
Fett 23.3 g
Kolhydrater 62.9 g
Protein 27.3 g
Läs mer om näringsvärden