Krämig fisksoppa med dill och rotfrukter

Betyg 3.4 av 5.
67 personer har röstat
10
Krämig fisksoppa med dill och rotfrukter

En krämig fisksoppa med många vackra färger. Soppan är lättlagad och passar perfekt som värmande lunch eller middag. Servera den härligt doftande soppan tillsammans med nygräddade minibaguetter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013

Krämig fisksoppa med dill och rotfrukter

Ingredienser

undefined
300 g  frysta torsk och laxtärningar
6   minibaguetter fullkorn
5 dl  kyld fisk och skaldjurssoppa
5 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
550 g  frysta rotfrukter
1   ask (à 20 g) färsk dill
salt och peppar
1   citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och soppan. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
67 personer har röstat

Kommentarer

Smidigt och gott som bas när man har bråttom. Kan piffas till med vad man gillar när man känner för det. Toppas av räkor eller skurna färska sockerärtor T ex.

Marina

2022-09-25

Hur många ska det räcka till?

Tom

2021-02-09

det värkar lätt lagat

Lena

2014-04-02

Näringsvärde per portion

Energi2429 KJ / 578 kCal
Fett23.3 g
Kolhydrater62.9 g
Protein27.3 g

Testa liknande recept

Fiskgryta med rotfrukter, dill och citron
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med tartarsås och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga