Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN |

Fisksoppa med dill och rotfrukter

En aptitretande soppa med många vackra färger är denna fisksoppa med dill och rotfrukter. Soppan är lättlagad och passar perfekt som värmande lunch- eller middagsmåltid. Servera den härligt doftande soppan tillsammans med nygräddade minibaguetter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Koka upp fisk- och skaldjurssoppan med buljong och grädde.
  4. Lägg i rotfrukterna och koka dem några minuter. Hacka dillen. Tillsätt fisk och dill och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  5. Servera fiskgrytan med baguetterna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och soppan. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.

Ingredienser

  • 300 g frysta torsk och laxtärningar
  • 6 minibaguetter fullkorn
  • 5 dl kyld fisk och skaldjurssoppa
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 550 g frysta rotfrukter
  • 1 ask (à 20 g) färsk dill
  • salt och peppar
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2429 kJ / 578 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer