Fiskgryta med tomat och dill

11
1
Fiskgryta med tomat och dill

En mustig och smakrik fiskgryta med tomat, grönsaker och dill. Purjolök och morötter ger både en fin smak och färg och tillsammans med potatis och fisk blir den både matig och mättande. Servera soppan toppad med färska dillkvistar och varma minibaguetter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018

Fiskgryta med tomat och dill

Ingredienser

4 portioner
4
minibaguetter

Soppa

1/2
purjolök
2
morötter
1
bakpotatis
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
1 msk
olja
1
förp passerade tomater (à 500 g)
5 dl
fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
ask färsk dill (à 20 g)
600 g
färsk sej
-
salt
-
peppar
2 dl
smetana

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Pressa gärna en vitlöksklyfta i smetanan och smaka av den med salt och peppar. Gott är också att göra soppan lite hetare med hjälp av cayennepeppar eller tabasco.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Emma

2018-04-06

Lite sambal och 3 till morötter och lite tomatpuré vart kronan på verket i denna rätt,kommer laga denna fler gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 2262 KJ / 537 kCal
Fett 26 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept