Fiskgryta med saffran och tomat

9
2
Fiskgryta med saffran och tomat

En mustig fisksoppa smaksatt med aromatisk och vackert röd saffran, tomat och cayennepeppar. Den rimmade torskfiléen gifter sig perfekt med alla kryddor och får en extra piff av den heta cayennepepparn, aromatiska persiljan och den friska citronen. Servera grytan med ångande nykokt potatis, nyskurna citronklyftor och låt det väl smaka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017

Fiskgryta med saffran och tomat

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis
250 g
rimmad torskfilé
390 g
tomatsoppa
1/2 dl
vatten
1/2 g
saffran
1/2
ask sockerärtor (à 150 g)
1
citron
-
cayennepeppar
1/2
kruka persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Redaktionen

2017-06-12

Hej Kerstin! Vi försöker se till snittet för veckan/kassen istället för enskilt recept. Snittet för just denna vecka var 560 kcal per port, vilket vi bedömde som ok. Sen är det beklagligt att ni inte blev mätta. Vi ska försöka vara ännu mer uppmärksamma på att mängden mat ska räcka. Annars är näringsvärdena och mängden mat helt ok som de är. Hälsningar Terese

Kerstin

2017-04-12

Tycker inte att saffranssmaken framträder. Blev inte riktigt mätta, bara 405kcal. Varför varierar kaloriantalet så mycket - mellan 900 och 400? 125 gr torsk var är alldeles för lite, man får ju 125gr lax var normalt och det ger fler kalorier och mättnad!

Näringsvärde per portion

Energi 1698 KJ / 406 kCal
Fett 4 g
Salt 5.7 g
Kolhydrater 56.4 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept