Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fiskgryta med saffran och tomat

En mustig fisksoppa smaksatt med aromatisk och vackert röd saffran, tomat och cayennepeppar. Den rimmade torskfiléen gifter sig perfekt med alla kryddor och får en extra piff av den heta cayennepepparn, aromatiska persiljan och den friska citronen. Servera grytan med ångande nykokt potatis, nyskurna citronklyftor och låt det väl smaka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skär torsken i bitar, ca 3 x 3 cm.
  3. Värm tomatsoppan med vattnet i en gryta och vispa ner saffran.
  4. Skär sockerärtorna i bitar, lägg dem och torsken i grytan. Sjud ca 5 minuter.
  5. Skär citronen i klyftor.
  6. Smaka av grytan med cayennepeppar och pressad citron.
  7. Hacka persiljan och rör ner i grytan.
  8. Servera med potatis och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 250 g rimmad torskfilé
  • 390 g tomatsoppa
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 g saffran
  • 1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
  • 1 citron
  • cayennepeppar
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1698 kJ / 406 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept