Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Fiskgryta

(41)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Om du har ont om tid men ändå vill servera en välsmakande fiskgryta så passar detta recept dig perfekt! Lägg ner dina frästa grönsaker och svamp i en gryta med torskfilé, citron, lagerblad och vitlök som får koka ihop före du avnjuter med potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 små färska lökar
  • 5 späda morötter
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk olja
  • 400 g torskfilé, sej eller hoki
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 6 svartpepparkorn
  • 2 skalade hela vitlöksklyftor
  • 1 citronskal (i bitar)
  • gräslök
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela lökarna i bitar. Skrapa eller skala morötterna. Dela i bitar. Skölj champinjonerna. Fräs först löken i olja. Låt sedan morötter och svamp få fräsa med några minuter.
  2. Dela torskfilén i bitar eller stora kuber om fryst används. Lägg dem i grytan. Smula över fiskbuljongtärningen och tillsätt vatten, lagerblad, svartpepparkorn, skalade hela vitlöksklyftor och citronskal i bitar. Låt småkoka 5-6 min eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Klipp gräslök över. Servera med kokt potatis.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer