Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisk provençale

En underbar fiskrätt med god smak finner du i detta recept på fisk provençale. Fiskfilén låter du gratineras i ugn under ett smakrikt, upphettat täcke av bland annat paprika, örter, selleri och chilisås. Servera din smarriga fisk med kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg fiskfilén i en lätt smord ugnssäker form. Salta och peppra.
  2. Skölj, kärna ur och hacka paprikan. Skölj och finstrimla selleristjälkarna. Fräs det gröna i olja. Krydda med koriander, rosépeppar, persilja, pressad vitlök och timjan. Tillsätt chilisås och passerade tomater. Hetta upp.
  3. Fördela såsen över fisken. Ställ in i ugn 225°C, ca 15 minuter eller tills fisken är vit och fast.
  4. Till servering: Servera med kokt potatis och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fiskfilé (t ex torsk)
  • salt och peppar
  • 1 liten röd paprika
  • 2 selleristjälkar
  • 1 msk olja + olja till formen
  • 1/2 tsk koriander
  • 1/2 tsk krossad rosépeppar
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 dl passerade tomater
Till servering
  • kokt potatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?